Kaarna, Kukkasen vesipisara

                                                       Syntynyt 30.12.2007
                                            Kasvattaja: Kati Heiskanen, Nurmijärvi

                                                               Terveys:

                                                             Lonkat: E/D

                                           
Kaarna asteli elämääni vuonna 2008, kun pitkän harkinnan jäkeen uskaltauduin ottamaan kiharakarvaisen noutajan. Kaarnan tulo kotiimme oli vielä epävarmaa vielä, kun pennut olivat 4 viikkoisia mutta peruutuksen vuoksi saikuin saimmekin Heiskasen Katilta pennun.

Kaarnan elämä on ollut kivikoita täynnä, kun se pulivuotiaana huomattiin ontuvan ja siitä johtuen Kaarnan lonkat kuvattiin jo 6kk iässä ja huomattiin, että lonkat olivat erittäin löysät ja pientä nivelrikon alkuakin oli jo huomattavissa. Kaarnan ensimmäinen 1,5 vuotta oli siis kipuilun varjostamia ja monesti emännälle iskikin epätoivo, että joudutaanko Kaarna lopettamaan. Kaarna on kuitenkin ollut aina kova menemään, kivuistaan huolimatta. Ikinä se ei ole jäänyt sohvan pohjalle makaamaan vaan se on aina menossa pääkolmantena jalkana. Onneksi.

Kun Kaarna tuli noin 1,5 vuoden ikään alkoi kipuilut hellittää ja Kaarna pystyy olemaan pääsääntöisesti ilman kipulääkitystä. Käymme  hierojalla ja vesijuoksemassa ja hieron itse paljon koiriani. Lonkkanivelsairaudenkin kanssa siis pärjää, eihän se mitäänm herkkua ole mutta kun koiralla on ilon pilke silmissä ja vauhtia menossa niin mikäpäs siinä.

Kaarna kanssa lonkkine takia nuoruusiän koulttaminen jäi hiukan taka-alalle mutta nyt olemme harjoitelleet innokkaaste tokoa ja taippareihin. Kaarnalla olen käynyt yhden mejä-kokeen, jossa tuloksena AVO 3 ja  25p vaikeassa maastossa. Lisäksi olemme käyneet näyttelyssä, jossa tuloksena ERI 1, PN1 ja SERT ja ROP                                                                TULOKSET:


                                                                        Mejä:
                                                                   AVO 3 25p                                                                       Näyttelyt:
                                                Korpilahti kevät 2010:  ERI 1, PN1, SERT ja ROP